“Bir Mont Bir Bot” Kampanyasıyla Dayanışma Büyüdü
“Bir Mont Bir Bot” Kampanyasıyla Dayanışma Büyüdü
İçeriği Görüntüle

Lüleburgaz İlçe Müftülüğü tarafından, kentin manevi merkezlerinden biri olan Sokullu Mehmet Paşa Camii avlusunda umreci uğurlama programı gerçekleştirildi. Eskibedir Köyü Camii İmam Hatibi Emirhan Çiftçi ile Durak Mahallesi Camii İmam Hatibi Hakan Doğan rehberliğinde umre ibadeti için yola çıkacak kafile için düzenlenen program, yoğun katılımla ve manevi bir atmosferde icra edildi.

Program, Sokullu Mehmet Paşa Camii din görevlisi İsmail Semiz tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından Din Hizmetleri Uzmanı Resül Çay tarafından yapılan konuşmada, umrenin Müslümanlar için yalnızca bir ziyaret değil; arınma, yenilenme ve kulluğun derinliğini idrak etme yolculuğu olduğu vurgulandı. Konuşmada, kutsal mekânların taşıdığı manevi anlamlara dikkat çekilerek, umre yolculuğunun sabır, teslimiyet ve gönül huzuru gerektiren bir ibadet olduğu ifade edildi.

Resül Çay, umreye gidecek vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Kâbe-i Muazzama ve Mescid-i Nebevî’nin taşıdığı mukaddes hatıralara değinerek, umrecilerin bu yolculukta yalnızca kendi adımlarını değil, dualarını ve ümmetin selamını da götürdüklerini belirtti. Yapılan sohbet ve nasihatlerin ardından, cami avlusunu dolduran cemaatle birlikte hep bir ağızdan dualar edildi.

Duaların ardından umreciler, yakınlarının gözyaşları, gönülden edilen dualar ve samimi vedalar eşliğinde Kutsal Topraklara uğurlandı. Duygulu anların yaşandığı programa, müftülük personelleri Tunay Özyavuz ve Veysel Taşdelen de katılırken, program dua, telbiye, tekbir ve salât-ı ümmiye ile sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi