Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Spor Salonu’nda “Sporun Enleri Ödül Töreni” düzenlendi. Törene Kırklareli Valisi Uğur Turan, Vali Yardımcısı Hasan Tanrıseven, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasan Başdemir, Kırklarelispor Kulüp Başkanı Volkan Can, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

8C8F5A74 A20E 49C2 9Aea Fa7Aea84E743

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Kırklareli Merkez ve Lüleburgaz’dan gelen jimnastik ekipleri ile Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü judocuları izleyicilere renkli gösteriler sundu.

Galatasaray, milli maçlar için verilen araya lider girdi
Galatasaray, milli maçlar için verilen araya lider girdi
İçeriği Görüntüle

F86E1962 E9F3 4C18 B75C B378Ab9423Af

Törende ilk konuşmayı yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasan Başdemir, Amatör Spor Haftası’nın yalnızca bir etkinlik değil, gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sunan önemli bir süreç olduğunu belirtti. Başdemir, “Amacımız, sporu toplumun her kesimine yaymak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sporla buluşturmaktır. Amatör spor, sporun kalbidir. Gençlerimizin yetişmesinde emeği geçen tüm antrenörlerimize, ailelerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum,” dedi.

Başdemir ayrıca, bu yıl geçen yıla göre yüzde 50 oranında daha fazla başarı elde ettiklerini vurgulayarak, “Bu tablo, ilimizde sporun geldiği seviyeyi göstermesi açısından gurur verici,” ifadelerini kullandı.

88Af7Eb2 55Cf 4410 A2C7 F24383B4508C

Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu ise, amatör sporun sadece bir yarışma değil, bir yaşam biçimi olduğunu söyledi. Babuşcu, “Amatör Spor Haftası, sporu profesyonel bir uğraşın ötesinde, toplumsal bir bağ olarak görmemizi sağlar. Sporun birleştirici gücüyle gençlerimizi, yetişkinlerimizi ve ailelerimizi aynı çatı altında buluşturuyoruz,” dedi.

870Bcd77 259B 4Dd6 9B48 F48Ef0F15349

Babuşcu, haftanın Kırklareli sporuna yeni bir ivme kazandıracağına inandığını belirterek, “Bu süreçte emeğini esirgemeyen tüm kulüp yöneticilerine, antrenörlerimize, sporcularımıza ve velilerimize teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

45E8De52 B410 43B8 88F1 8A92621C6552

Konuşmaların ardından jimnastik ve judo gösterileri büyük beğeni topladı. Programın sonunda, il genelinde başarı gösteren sporculara plaketleri takdim edildi. Amatör Spor Haftası kutlamaları, spora gönül veren tüm katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner