Üsküp Belediyesi tarafından düzenlenen kültür turları kapsamında, beldedeki kadın vatandaşlar için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Çanakkale Destanı’nın yaşandığı tarihi alanları görmek amacıyla düzenlenen gezilere 14 Mayıs Çarşamba ve 15 Mayıs Perşembe günlerinde iki grup halinde toplam 150 kadın katıldı.
Gezi programında, Üsküplü kadınlar Çanakkale Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve diğer tarihi bölgeleri rehberler eşliğinde gezerek Çanakkale Savaşları hakkında detaylı bilgiler aldı. Duygu dolu anlar yaşayan kadın vatandaşlar, bu anlamlı organizasyon için Üsküp Belediye Başkanı Halil Çallı’ya teşekkür etti.
Geziyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Halil Çallı, “Beldemizdeki kadın vatandaşlarımızın ecdadımızın tarih yazdığı yerleri görmelerini istedik. Çünkü Çanakkale topraklarında yaşanan Çanakkale Zaferi, sadece şanlı tarihimizin değil insanlık tarihinin de en ihtişamlı kahramanlık destanlarından bir tanesidir. Çünkü Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, istiklâl ve istikbal uğruna dünyaya meydan okuduğu yerdir. Bu düşüncelerden hareketle böyle bir plan yaptık ve 150 kadın vatandaşımızın bu isteğini yerine getirmiş olduk. Kadın vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Çallı, organizasyona destek veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’e ve Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’a da teşekkür ederek, “Üsküp Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde kültür turlarımıza devam etmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.