Kırklareli Valisi Uğur Turan, İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen Nisan ayı Medya Buluşması’nda yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 15-21 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Haftası etkinliklerinin düzenleneceğini belirtti.

Vali Turan, bu yıl Millî Mücadelenin başlangıç tarihi olarak kabul edilen 15 Mayıs 1919’un 106. yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade etti. “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan Samsun’a hareket edişinin yıl dönümünü hafta boyu gerçekleştirilecek etkinliklerle coşkuyla kutlayacağız,” dedi.

Bb805E7C 6591 4032 870F 09Bb9C0703Cb

Ülkü Ocakları’ndan Başkan Yayla’ya Ziyaret
Ülkü Ocakları’ndan Başkan Yayla’ya Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Gençlik Haftası boyunca gençlerin sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerde aktif olarak yer almasının hedeflendiğini vurgulayan Turan, “Bu faaliyetlerle, gençlerimizin millî değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularını pekiştirmeyi amaçlıyoruz,” diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirileceğini belirten Vali Turan, tüm halkı hafta boyunca düzenlenecek etkinliklere katılmaya davet etti. Turan, “Türkiye Yüzyılında, 19 Mayıs ruhunu coşkuyla yaşayalım ve yaşatalım,” ifadelerini kullandı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner