CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Deniz Öztekin ve ilçe yönetiminden Eren Aslan, Doğa Ergin ve Nejat Hikmet Döker ile birlikte bugün Kırklareli Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Ziyarette Kent Konseyi temsilcileri, çevre kirliliği, halk sağlığı, iklim değişikliği ve doğal kaynakların korunması gibi küresel ölçekte önem taşıyan konulara ilişkin görüşlerini paylaştı.

Başkan Erdem’den Vali Soytürk’e Ziyaret
Başkan Erdem’den Vali Soytürk’e Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Kent Konseyi, özellikle nükleer santraller ve bu tesislerin olası kazalarla bağlantılı riskleri ile atık yönetimi konusundaki endişelerini dile getirerek, bölgenin ekolojik yapısının korunması için ortak hareket etmenin önemini vurguladı. Görüşmede Istrancalar ve Trakya’yı içine alan çevre mücadelesinde yürütülen çalışmalar da ele alındı.

Kırklareli Kent Konseyi, bölgede yürütülen çevresel hassasiyete dayalı girişimlere TBMM’de destek veren Milletvekili Gündoğdu’ya ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, ortak mücadelenin sürdürüleceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi