Vize Belediyesi, ilçede yıllardır sürdürülen doğalgaz altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldığını duyurdu. İlk şebeke döşeme çalışmasının 2019 yılı Eylül ayında başladığı ilçede, yatırımların etap etap ilerlediği ve mahallelerin büyük bölümünde doğalgaz kullanımının sağlandığı belirtildi. Gelinen noktada ilçede doğalgaz kullanım oranının yüzde 90’a ulaştığı ifade edilirken, kalan 12 kilometrelik hattın da 2026 yılı içerisinde tamamlanarak çalışmaların tamamen sona ereceği bildirildi.

Belediye Başkanı Ercan Özalp, göreve geldikten sonra Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (GAZDAŞ) ile yapılan görüşmeler sonucunda imzalanan protokol kapsamında sürecin başlatıldığını hatırlattı. 2019 yılı Aralık ayında basınç istasyonlarının yerlerinin belirlenmesiyle ilk somut adımın atıldığını belirten Özalp, protokole uygun şekilde doğalgaz yatırımlarının her yıl planlı biçimde ilerlediğini kaydetti. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kale Mahallesi ve Namık Kemal Mahallesi’nde de doğalgaz altyapısının bitirilmiş olacağı ifade edildi.

Öte yandan halen taşımalı sistemle sürdürülen doğalgaz kullanımının da 2026 yılında sona ereceği açıklandı. Saray ilçesinden çelik boru hattı ile Vize’ye doğrudan bağlantı sağlanacağı, böylece taşımalı sistemin tamamen devre dışı kalacağı bildirildi. GAZDAŞ ile yapılan mutabakat doğrultusunda yatırımların belirlenen takvim çerçevesinde tamamlanacağı vurgulandı.

Başkan Akay’dan Vize’ye Ziyaret
Başkan Akay’dan Vize’ye Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Başkan Özalp açıklamasında, “İlçemiz her şeyin en güzelini hak ediyor. Değerli halkımızdan aldığımız enerjiyle çalışmalarımızı artırarak verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Sözümüzün arkasındayız. Tüm ilçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi