Kırklareli Taekwondo camiasının önde gelen isimlerinden Uğur Yamaner, taekwondo spor dalında başarılarına bir yenisini ekledi. Yamaner, Trakya bölgesinden "Bilim Uzmanı" unvanını alan ilk taekwondo antrenörü oldu.

Yamaner'in başarısının temelini oluşturan Yüksek Lisans Tezi, "7-12 Yaş Arası Taekwondo Sporcularında, İp Atlama Egzersizlerinin Kuvvet, Sürat ve Denge Üzerine Etkisinin İncelenmesi" başlığını taşıyor. Bu kapsamlı çalışması, 10 Ocak 2024 tarihinde Tez Savunma Sınavı Jürisi tarafından değerlendirilerek kabul edildi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden mezuniyeti sağladı. Bu başarıyla birlikte Yamaner, "Bilim Uzmanı" ünvanını kazanarak alanında önemli bir başarı elde etti.

Eğitim kariyerine dair geniş bir yelpazeye sahip olan Yamaner, 5 farklı üniversiteden mezuniyet belgesine sahip. Bu belgeler arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi gibi prestijli kurumlar yer alıyor.

Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Taekwondo Eğitim Faaliyetlerinde Eğitim Görevlisi olarak çalışmalarına devam eden Yamaner, sağlıklı bir toplumun oluşmasında sporun önemine vurgu yaparak, antrenörlük mesleğinin önemini vurguladı. Kendisi, sporcularına sadece spor yaşamında değil, hayatın diğer alanlarında da örnek olmayı hedefliyor.

Yamaner, “Sağlıklı bir toplumun oluşmasındaki en önemli faktörlerden biri de spordur. Antrenör sporcularına gerek spor yaşamından, gerekse spor dışındaki yaşamından, tüm özellikleriyle örnek olmaktadır. Ülkemiz geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza bilimin ışığında sağlıklı ve verimli bir düzeyde eğitim ve öğretim ile birlikte spor yapmalarını sağlamalıyız. Çocuklarımıza,  zorluklarla başa çıkma yeteneğini, akranlarıyla rekabet edebilme kabiliyetini kazandırmalıyız.’’ dedi.

Haber: H. Murat Taner