Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına hem havadan hem de karadan müdahale edilirken, bölgedeki söndürme çalışmalarına Lüleburgaz Belediyesi itfaiye ekipleri de destek veriyor.
Lüleburgaz Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yangınla mücadelede ekiplerin sahada aktif görev aldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Babaeski'de ağaçlık alanda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye ekibimiz de destek veriyor. Lütfen çevremize karşı duyarlı olalım, geleceğimizi karartmayalım.”
Yetkililer, vatandaşları yangınlara karşı dikkatli olmaya çağırırken, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.