Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş, yarın saat 20.30’da Eryaman Stadyumu’nda MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Çift maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak yarı final eşleşmesinin rövanş mücadelesi 7 Mayıs’ta Tüpraş Stadyumu’nda yapılacak. İki maç sonunda üstünlük kuran takım, Fatih Karagümrük ile Trabzonspor eşleşmesinin kazananıyla finalde karşılaşacak.

Türkiye Kupası’nda 16. randevu

Fenerbahçe 5 yıl sonra Final Four'da Fenerbahçe 5 yıl sonra Final Four'da

Beşiktaş ile MKE Ankaragücü, Türkiye Kupası’nda 16. kez rakip olacak. İki takım daha önce kupada 15 kez karşı karşıya gelirken, bu müsabakalarda siyah-beyazlılar 9, sarı-lacivertliler de 3 defa kazandı. 3 karşılaşma ise berabere sona erdi. Söz konusu maçlarda Beşiktaş, rakip fileleri 17 kez havalandırırken, kalesinde de 11 gole engel olamadı.

Kupa yolu

Bu sezon kupaya 5. turdan katılan siyah-beyazlılar, Eyüpspor’u 4-0 yenerek son 16 turuna kaldı. Bu turda Antalyaspor’u 2-1’lik skor ile saf dışı bırakan Beşiktaş, çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finaldeki rakibi Konyaspor’u da 2-0’lık skorla geçen Kartal, yarı finalde MKE Ankaragücü ile eşleşti.

Başkent ekibi ise 3. turda Arguvanspor’u 2-0, 4. turda İskenderunspor’u 3-1, 5. turda Çaykur Rizespor’u 3-1’lik skorla eleyerek son adını son 16 turuna yazdırdı. Bu turda 24Erzincanspor’u 5-1 mağlup ederek çeyrek finalde Fenerbahçe’yle eşleşen MKE Ankaragücü, İstanbul ekibini 3-0 yenerek Beşiktaş’ın yarı finaldeki rakibi oldu.