Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, dünya genelinde her yıl 24 Mart'ta kutlanan "Dünya Tüberküloz Günü" kapsamında ilde bilgilendirme eğitimleri düzenliyor. Halkın tüberküloz hastalığıyla mücadele konusunda bilinçlenmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlikler, sağlık personelinin yanı sıra toplumun geniş kesimlerine ulaşmayı hedefliyor.

Bu yılın etkinlikleri kapsamında, 8 Mart günü Kırklareli Cazibe Merkezi'nde Valilik personeline özel bir eğitim düzenlendi. Eğitime Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Sevengül Subaşı Akın da katılarak bilgilendirme ve önemli noktalara vurgu yapma fırsatı buldu. Eğitimde, tüberküloz hastalığının belirtileri, korunma yöntemleri ve tedavi süreci gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Dünya Tüberküloz Günü” her yıl 24 Mart’ ta kutlanmaktadır. Halkımızın Tüberküloz ile mücadele konusunda bilinçlenmesi için eğitimler verilmektedir. Bu kapsamda 8 Mart Günü Kırklareli Cazibe Merkezinde Valilik personeline Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Sevengül Subaşı Akın’ın da katılımıyla eğitim gerçekleştirilmiştir.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Sıcaklıklar artıyor, astım hastaları dikkat Sıcaklıklar artıyor, astım hastaları dikkat