Oxford University Press Türkiye ekibi, düzenlediği 14. Oxford Big Read yarışmasında Kırklareli Fen Lisesi'ni temsil eden 5 öğrenciyle yarışmaya katıldı. İngilizce öğretmeni Mehtap Kalyoncu rehberliğinde yarışmaya katılan öğrenciler, Oxford Big Read Jürisi tarafından belirlenen finalistler arasına girmeyi başardı. Elemeler sonucunda Marmara ve Trakya bölgesinden 54 okulun 60 öğrencisi arasından seçilen finalistler arasında yer alan Kırklareli Fen Lisesi, ilini gururla temsil eden tek okul oldu.

Fen Lisesi idaresi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Wellbeing, yaşam standartlarınızı yükseltmek ve kendinizi daha anlamlı hissetmek için daimi bir varlık hâlinde olmanıza işaret ediyor. Sağlıklı bir yaşamı temellendirmede önemli rol üstlenen wellbeing, fiziksel hem de ruhsal olmak üzere bütüncül sağlığa odaklanıyor.

Oxford University Press’in misyonu her zaman daha iyi bir gelecek, daha iyi bir toplum, daha iyi bir “Dünya” üzerine odaklanarak eğitimi desteklemektir. Bununla birlikte Birleşmiş Milletler’in ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ insiyatifine de destek olmaktadır. Birbiri ile bağlantılı toplam 17 iddialı amaç tüm Dünya'da insanların karşı karşıya kaldığı ana sorunların çözümünü hedeflemektedir. 2030 yılına kadar erişilmesi için Oxford University Press de elinden gelen desteğini vermektedir. Bu bilgiler doğrultusunda bu yıl 14.cüsü düzenlenen Big Read yarışmasının odak noktası bu hedeflerden üçüncüsü olan ‘Good Health and Well-being' (Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam) amacına destek vermek ve bir farkındalık yaratmak olmuştur Kırklareli Fen Lisesi olarak, idari kadromuz ve öğretmenlerimiz, daha iyi ve sağlıklı bir geleceğin, daha uygun ve güvenli yaşam alanlarının, daha verimli ve sürdürülebilir çalışmaların temelini oluşturan ‘Wellbeing’ kavramına önem vermekteyiz.

Öğrenciler, Kitapların Dünyasını Keşfetti Öğrenciler, Kitapların Dünyasını Keşfetti

  Ulusal finale katılmaya hak kazanan 9/B sınıfından Alya Kumit öğrencimizi ve  İngilizce Öğretmeni Mehtap Kalyoncu’yu tebrik eder başarılarının devamını dileriz.”

Haber: H. Murat Taner