Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde hayvancılık sektörünün sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Lüleburgaz ilçesine bağlı köylerde bulunan hayvancılık işletmelerinde, İlçe Müdürlüğünün teknik personelleri tarafından 2024 yılı için rutin tüberkülin testi uygulamaları gerçekleştirildi. Bu testler, hayvanlarda tüberküloz hastalığının varlığını tespit etmek ve önlem almak amacıyla düzenli olarak yapılıyor.

Ayrıca, Kapıkule sınır kontrol noktasında gelen hayvanlardan karantina kapsamında kan örnekleri alındı. Bu önlem, yurda giriş yapan hayvanların sağlık durumlarının kontrol edilmesi ve ülke genelinde hayvan hastalıklarının yayılmasının önlenmesi için alınıyor.

Vali Ekici, Üsküp’te Cenaze Törenine Katıldı Vali Ekici, Üsküp’te Cenaze Törenine Katıldı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılık sektöründe sağlık standartlarının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması için çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirtti. Yapılan açıklamada, ‘’Lüleburgaz ilçemizin köylerinde bulunan hayvancılık işletmelerinde, İlçe Müdürlüğümüzün teknik personelleri tarafından, 2024 yılı için rutin tüberkülin testi uygulaması yapılmış; ayrıca Kapıkule sınır kontrol noktasında, gelen hayvanlardan karantina kapsamında kan alınmıştır.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: Arzu Dursun Atay