Lisanslı Depolar ve Tarım Görüşüldü Lisanslı Depolar ve Tarım Görüşüldü

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi, 60. Kütüphane Haftası'nı kutlama etkinlikleriyle dolu dolu geçirdi. Etkinlikler, Kırklareli Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Şen’in açılış konuşmasıyla başladı. Şen, Kütüphane Haftası'nın önemini vurgulayarak, bu haftanın diğer tematik haftalara nazaran ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Ardından kürsüye gelen Kırklareli Valisi Birol Ekici, şehrin modern ve donanımlı kütüphanelerle donatıldığını ve bu durumun kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Ekici, Lüleburgaz'da yakın bir zamanda hizmete girecek olan yeni kütüphanenin açılmasının, il ve ilçelerinin kütüphane ihtiyacını tamamen karşılayacağını söyledi. Ekici, konuşmasında; “Birçok hafta var önemine binaen bu haftaların içerisindeki en değerli haftalardan birisi Kütüphane Haftası. Mart ayının son haftası Kütüphane Haftası olarak kutlanıyor. Ben de birçok kütüphanesi olan, modern kütüphanesi olan bir şehrin valisi olarak çok mutluyum ve onurluyum. Hatta önümüzdeki günlerde Lüleburgaz’daki en son teknoloji ile yapılmış kütüphanemizin açılmasıyla birlikte kütüphanesiz il ve ilçemiz kalmıyor. Bununla da çok onur duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Kütüphane Haftası'nı anlamlandırmak adına yıl boyunca en çok kitap okuyan kullanıcılara ödüller verildi. Bununla birlikte, hafta boyunca düzenlenen Ortaokullararası resim yarışması ve Liselerarası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Serap Hilal Sıcak ve İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Sibel Bahar tarafından takdim edildi.

Vali Birol Ekici, Kütüphane Haftası'nın önemini vurgulamak adına öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuyarak etkinliklere katıldı. Bu etkinliklerin amacı, kütüphanelerin sadece kitap ödünç vermekle kalmayıp, aynı zamanda topluma kültürel ve entelektüel birikim kazandırmak, okuma alışkanlığını teşvik etmek ve gençler arasında kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak oldu. Kütüphane Haftası etkinlikleri, il ve ilçelerdeki kütüphanelerin toplumun her kesimine hitap ettiğini ve önemli birer kültürel merkez olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Haber: Arzu Dursun Atay