Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi Hizmete Girdi Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi Hizmete Girdi

Pınarhisar Devlet Hastanesi, her yıl Mart ayının ikinci perşembesi dünya genelinde kabul edilen Böbrek Günü'nü ilçede özel bir etkinlikle karşıladı. Bu kapsamda, Pınarhisar Anadolu Lisesi ve Özel Ayşegül Karasu Anaokulu öğrencilerine böbrek sağlığı ve su tüketiminin önemi konusunda bilgilendirme yapıldı.

Hastane yetkilileri, böbrek sağlığının önemine vurgu yaparak öğrencilere sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etti. Özellikle su tüketiminin önemine dikkat çekilirken, böbrek hastalıkları ve risk faktörleri hakkında bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. Ayrıca, hastaneye başvuran hastalara da böbrek sağlığına dair farkındalığı artırmak amacıyla bilgilendirme materyalleri sunuldu.

Pınarhisar Devlet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, ‘’Herkes için böbrek sağlığı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl Mart ayının ikinci perşembesi Böbrek Günü olarak kabul edilmiştir. Bu vesileyle ilçemizde bulunan Pınarhisar Anadolu Lisesi ve Özel Ayşegül Karasu Anaokulu öğrencilerine böbrek ve su tüketiminin önemi hakkında bilgilendirme yapılmış olup sağlık çalışanları ve hastanemize başvuran hastalara böbrek hastalıkları ve risk faktörleri hakkındaki farkındalığı arttırmak adına broşür dağıtımı yapılmıştır.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner