Kırklareli Valisi Birol Ekici, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirtti. Vali Ekici, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin inancının, yenilmez azminin ve vicdanın ortak sesi olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi; “İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve milletimizin bağımsızlık ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.

Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakârlığın timsali olan, Milli Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişini, şahlanışını en güzel şekilde ifade eden ve ölümsüzleştiren İstiklal Marşımız, Türk milletinin inancının, yenilmez azminin ve vicdanın ortak sesidir.

İstiklal Marşımız; Türk Milleti’nin hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin tescili, milletin kederde ve kıvançta birliğinin tercümanı, tarihten silinmek istenen bir milletin hür yaşama iradesi, cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi ile istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belgedir. Bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

Yayla, Şube Müdürü Sarı'yı Ziyaret Etti Yayla, Şube Müdürü Sarı'yı Ziyaret Etti

Bu duygular içerisinde İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 103. Yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor, sözlerime yine üstadın sözleri ile son vermek istiyorum. ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’”

Haber: H. Murat Taner