Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, sivrisinek ve larva gibi zararlıların oluşumunu engellemek amacıyla önleyici çalışmaları sürdürdüklerini duyurdu. Üreme alanlarında erken ilaçlama faaliyetleri kapsamında larvasit uygulamaları gerçekleştirildiğini belirten Başkan Altıntaş, bu uygulamanın sivrisineklerin yumurta ve larvalarını yok ederek üreme sürecini durdurduğunu ifade etti.

Belediyenin sürdürdüğü larvasit etkili ilaçlama çalışmalarıyla sivrisinek ve larvalarının yoğun olarak ürediği bölgelerde önleyici tedbirler alındığı vurgulandı. Bu kapsamda, sivrisinek ve larva üreme alanlarının düzenli olarak kontrol edilerek ilaçlama yapıldığı belirtildi.

Abdullah Günay, Hayatını Kaybetti Abdullah Günay, Hayatını Kaybetti

Başkan Altıntaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Sivrisinek/Larva ve uçkun zararlı oluşumuna karşı, üreme alanı olabilecek bölgelerde, erken ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

En etkili yöntem olan, larvasit uygulaması ile karasinek ve sivrisineklerin ürediği yerlere, yumurta ve larvalarını (kurtçukları) yok eden larvasit etkili ilaçlar ile üremeyi durduracak çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz.’’

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay