Kırklareli’nde bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla şehrin çeşitli bölgelerine yerleştirilen Bispark alanları, bisikletlilere güvenli ve düzenli bir park imkânı sunuyor. Ancak kentin merkezinde bulunan bir Bispark alanı, duyarsız bir sürücünün otomobilini bu noktaya bırakması nedeniyle işlevini kaybetti.
Bisikletliler için ayrılan özel park alanına yanaşan aracın yarattığı görüntü, hem çevredeki vatandaşların tepkisini çekti hem de bisiklet kullanıcılarının güvenliğine engel oldu. Bisikletlerin kilitlenmesi ve güvenle bırakılması amacıyla yapılan sistemin araçlar tarafından işgal edilmesi, projenin amacını zedeledi.
Kırklareli’nde son dönemde giderek artan bisiklet kullanımı, yerel yönetimlerin de bu yönde adımlar atmasına neden olmuştu. Bispark noktalarının doğru şekilde kullanılabilmesi için vatandaşların daha duyarlı davranması gerektiği ifade edilirken, özellikle araç sürücülerinin bu alanları işgal etmemesi yönünde çağrılar yapıldı.
Haber: Furkan Konu