Kırklareli’nin farklı mahallelerinde, özellikle de ana caddeler ile çift şeritli araç yollarında bisiklet süren çocuklar dikkat çekiyor. Bazı çocuklar yolda düz şekilde ilerlerken, bazıları da bisikletleriyle daireler çizerek oyun oynuyor. Bu durum hem sürücüler hem de çocuklar için ciddi bir tehlike oluşturuyor.
Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde, caddelerde hızla ilerleyen araçların çevresinde bisikletleriyle manevra yapan çocuklar, olası kazalara davetiye çıkarıyor. Sürücüler, ani fren yapmak zorunda kaldıklarını ve zaman zaman çocuklara çarpmaktan son anda kurtulduklarını belirtiyor.
Vatandaşlar, şehir merkezinde bisiklet süren çocuklar için daha güvenli alanların oluşturulmasını ve ailelerin bu konuda daha dikkatli olmasını istiyor. Konuyla ilgili konuşan bazı trafik uzmanları ise bisikletin çocuklar için sağlıklı bir ulaşım aracı ve eğlenceli bir aktivite olduğunu ancak bunun güvenli alanlarda yapılması gerektiğini vurguluyor.
Haber: H. Murat Taner