Özel bireylerden 'Kankayız Biz' sergisi
Özel bireylerden 'Kankayız Biz' sergisi
İçeriği Görüntüle

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) tarafından yürütülen ve Demirköy Bal Üreticileri Birliği’nin ortak olduğu “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı (CCAGP)” kapsamındaki “PLAN ARI: Istranca Arıcılığının İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesinin Artırılması” projesi kapsamında önemli bir etkinlik düzenlendi.

Kırklareli merkez ilçede gerçekleştirilen “Karar Mekanizmalarına Yönelik Politika Belgesi’nin Hazırlanması Etkinliği”ne; Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Çalışkan, Demirköy Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hamdi Gülsoy, Biyolog Dr. Neslihan Aslan, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile arı yetiştiricileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “İklim değişikliği, ekosistemleri ve ekonomik faaliyetleri derinden etkileyen küresel bir tehdittir. Özellikle Istrancalar gibi hassas ekosistemlerde yürütülen arıcılık faaliyetleri, iklimsel değişimlere karşı daha kırılgan hale gelmektedir. “Istranca Arıcılığının İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesinin Artırılması (PLAN ARI) Projesi” bu hassasiyeti gidermeyi ve bölgedeki arıcılığın sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflemektedir. Bu politika belgesi, projenin başarıyla uygulanması ve uzun vadeli etkilerinin güvence altına alınması için karar mekanizmalarına yönelik stratejiler sunmaktadır. Bu politika belgesinin temel amacı, Istranca bölgesindeki arıcılık sektörünün iklim değişikliğine karşı direncini artırmak, uyum kapasitesini geliştirmek ve sürdürülebilir üretim modellerini teşvik etmek için gerekli karar alma süreçlerine rehberlik etmektir. Bu sayede, arıcıların sosyo-ekonomik refahı korunacak ve Istranca'nın biyoçeşitliliğine katkıda bulunulacaktır” ifadelerini kullandı.

Politika belgesinin temel hedefinin, arıcılık sektörünün iklim değişikliğine karşı uyum kapasitesini artırmak ve sürdürülebilir üretim modellerini yaygınlaştırmak olduğunu dile getiren Ilık, “Bu sayede hem arıcıların sosyo-ekonomik refahı korunacak hem de Istranca’nın zengin biyoçeşitliliğine katkıda bulunulacak” ifadelerini kullandı.

Programda, Kırklareli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Çalışkan da bir konuşma yaptı. Ardından Biyolog Dr. Neslihan Aslan, proje kapsamında hazırlanan “Karar Mekanizmalarına Yönelik Politika Belgesi”ne ilişkin detayları, hazırladığı sunumla katılımcılara aktardı.

Etkinlik, katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşmasının ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi