Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği (Bal-Türk) Başkanı Erol Ateş, 9 Haziran Pazar günü yapılacak olan Bulgaristan Cumhuriyeti Parlamentosu ve Avrupa Parlamentosu seçimleri dolayısıyla dernek binasında gerçekleşen buluşmaya ev sahipliği yaptı. Toplantıya, Bulgaristan Cumhuriyeti Burgas Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Sevim Ali, DPS (HÖH) Burgas İl Başkanı Mehmed Hamid, DPS (HÖH) Burgas Teşkilat Başkan Yardımcısı Şabanali Mustafa katıldı.

Bu önemli buluşmada, yoğun programına rağmen Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya sorumlusu Güner Çetin, Bal-Göç Trakya Lüleburgaz Dernek Başkanı ve Lüleburgaz Meclis Üyesi Veli Öner, Balkanların sevilen ses sanatçısı Faruk Yılmaz, geçmiş dönem dernek başkanları Varol Şen, Mehmet Molla, Cemil Birtane, dernek yönetim kurulu üyeleri ve camia üyeleri de yer aldı.

Program, protokol konuşmaları ile başladı ve ilerleyen saatlerde soru-cevap şeklinde devam ederek sıcak bir ortam içerisinde gerçekleştirildi. Birçok kişi, Bulgaristan'daki sorunlar ve seçimlerin önemi hakkında detaylı bilgi alma fırsatı buldu. Toplantıda ayrıca el broşürleri dağıtılarak, 9 Haziran 2024'te Bulgaristan'da gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu ve milletvekili seçimlerinin önemi anlatıldı. Katılımcılara, neden Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'ne oy vermeleri gerektiği ayrıntılı bir şekilde açıklandı.

Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı

Bal-Türk Başkanı Erol Ateş, toplantıya katılan misafirlere teşekkürlerini ileterek, yaklaşan seçimlerde başarılar diledi. Ateş, "Bizleri sayıp geldikleri için çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşan seçimlerde kendilerine başarılar diliyor ve burada üstümüze düşen ne varsa yapacağımızı beyan ediyoruz" dedi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner