Kırklareli’nin Babaeski ilçesi, yeni bir yatırımla ekonomik anlamda önemli bir adım daha attı. Babaeski Belediye Başkanı Fırat Yayla, Kırçıl Avukatlık Çağrı Merkezi’nin Babaeski Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, kurum temsilcileri, çalışanlar ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
Açılış töreni sonrası yaptığı açıklamada ilçeye kazandırılan bu yatırımın önemine dikkat çeken Başkan Yayla, çağrı merkezinin kısa sürede ilçeye ekonomik ve sosyal anlamda değer katacağına olan inancını dile getirdi. Başkan Yayla, “Kırçıl Avukatlık Çağrı Merkezi Babaeski Şubesinin açılışını gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda anlaşarak ilçemize böylesine kıymetli bir yatırımı kazandıran Sayın Av. Burcu Kırçıl Ekşioğlu’na ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” diyerek sürece katkı sunan isimlere şükranlarını sundu.
Başkan Yayla açıklamasında ayrıca, Kırçıl Avukatlık Çağrı Merkezi’nin ilk etapta 60 kişiye istihdam sağladığını ve bu yönüyle ilçede iş gücüne önemli bir katkı sunduğunu belirtti. “Bacasız fabrika” olarak nitelendirilen çağrı merkezinin, bireylere istihdam fırsatı sunduğunun altını çizen Yayla, böyle yatırımların sosyal refahı artırmada kilit rol üstlendiğini ifade etti.
Babaeski Belediyesi’nin ilçeye yatırım kazandırma konusunda yürüttüğü çalışmaların sonuçlarından biri olarak gösterilen çağrı merkezi, özellikle gençlerin ilçede kalmasını teşvik edecek bir fırsat olarak görülüyor. Belediye Başkanı Fırat Yayla, “Şu anlık 60 kişiye istihdam sağlayan ve bacasız fabrika olarak nitelendirilen bu işletmenin, ilçemizin ekonomik ve sosyal yaşamına önemli katkılar sunacağına yürekten inanıyorum. Bu işletmenin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.