Kurban pazarının gözdesi...4 boynuzlu koçu görenler şaşırıyor
Kurban pazarının gözdesi...4 boynuzlu koçu görenler şaşırıyor
İçeriği Görüntüle

Kırklareli’de Kurban Bayramı'nın geleneksel ritüelleri yine eksiksiz şekilde yerine getirildi. Bayram boyunca vatandaşlar kurban ibadetlerini yerine getirirken, kesilen etler de özenle işlenerek dolaplarda yerini aldı.

Evlerde en çok tercih edilen saklama yöntemi ise her yıl olduğu gibi bu yıl da kuşbaşı ve kavurma hazırlığı oldu. Tüketim kolaylığı ve uzun süre dayanıklılığı nedeniyle, etler küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetlerine yerleştirildi, bazıları ise kavrularak derin donduruculara kaldırıldı.

Kırklareli genelinde hemen her evde benzer hazırlıklar yapılırken, bayram sonrası mutfaklarda kavurma kokuları yükselmeye devam ediyor.

Muhabir: Furkan KONU