Zafer Partisi'nin Kıyıköy Belediye Başkanı Kadir Ayan, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla önemli bir mesaj yayınladı. Ayan'ın mesajında, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin vurgulandığı, vatan sevgisi ve şehitlerimizin hatırasının yaşatıldığı ifadeler yer aldı.

Mesajında, Türk milletinin vatanını koruma azmi ve inancının vurgulandığına dikkat çekildi. Ayan, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin varoluş mücadelesinin bir simgesi olduğunu belirtti. Binlerce askerin iman dolu göğüslerle verdiği mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anan Kadir Ayan, vatan uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitleri de rahmetle andı.

Ayan, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bir yanımız Türkiye, bir yanımız Mustafa Kemal Atatürk bir diğer yarımız Çanakkale’dir.
Bugün o gün!
Altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü, vatanımızı parçalamaya çalışan düşman askerler tarafından savunulan vatan topraklarında binlerce göğüsü iman dolu asker vardı.
Omuz omuza verilen mücadelede galip geldik.
Türk milletinin esir edilemeyeceğini buradan anlamalılar!
Türkiye Cumhuriyetinin parçalanamayacağını anlamalılar!
Cennet vatan bizim, Cennet vatan sizin, Cennet vatan gençlerin, Cennet vatan Türk’ündür.
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.”

Haber: H. Murat Taner