Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, Kırklareli Belediye Meclisi'nin mayıs ayı olağan toplantısında CHP Meclis Üyeleri tarafından Belediye Başkanı Derya Bulut’a yetki verilmemesi kararını kamuoyuna duyurarak tepki gösterdi. Savaşan, CHP Meclis Üyelerinin bu tutumunun taraflı olduğunu ve kamuoyunun aydınlatılması gerekliliğini vurguladı.

Açıklamada, Belediye Başkanı Derya Bulut'un seçim sürecinde açıklanan ve şu an itibariyle tespit edilen borç miktarını detaylarıyla ifşa etmeyi tercih etmediği belirtildi. Başkan Bulut'un, tüm engellemelere rağmen Kırklareli'nin özlem duyduğu vizyon projelerini gerçekleştirmek için çaba sarf ettiği vurgulandı.

Yönetim Adaylarından Başkan Özbay’a Ziyaret Yönetim Adaylarından Başkan Özbay’a Ziyaret

CHP Meclis Üyelerinin geçtiğimiz hafta gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanına hibe ve karşılıklı paydaş bir şekilde şehre yeni hizmetler getirecek protokol yapma yetkisini vermediği belirtildi. Savaşan, bu kararın geçmişteki oylamalarla çeliştiğini ifade ederek, CHP Meclis Üyelerinin tutumunu eleştirdi.

Başkan Savaşan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Kıymetli Kırklarelili vatandaşlarımız,

Kırklareli Belediye Meclisi’mizin mayıs ayı olağan toplantısında CHP Meclis Üyelerinin, Belediye Başkanımız Sn. Derya Bulut’a yetki verilmemesi hususunda göstermiş oldukları taraflı tutum hakkında kamuoyunun da aydınlatılması gerekliliği ihtiyacı doğmuştur.

 İlk olarak belirtmek gerekir ki, Türkiye genelinde CHP’li Belediye Başkanlarının kazandıkları belediyelerde giriştikleri “borç ifşasına” rağmen; Belediye Başkanımız Sn. Derya Bulut, seçim sürecinde 300 (üç yüz) milyon TL olarak Sn. Kesimoğlu tarafından halka açıklanan fakat şuan itibariyle tespit edilen 859 (sekiz yüz elli dokuz) milyon TL borcu detaylarıyla ifşa etmeyi tercih etmemiştir. Belediye Başkanımız  “CHP Meclis Üyelerinin tüm engellemelerine karşın, bizler bu şehrin özlem duyduğu ve bu şehirde yaşayan hemşerilerimize layık olacak vizyon projelerimizi gerçekleştireceğiz” diyerek tüm iyi niyetini göstererek tek amacının Kırklareli’ne hizmet etmek olduğunu ortaya koymuştur. Fakat tüm bu iyi niyete karşılık olarak CHP Belediye Meclis Üyeleri geçtiğimiz hafta gerçekleşen toplantıda, belediyenin borç yükünü azaltacak ve şehrimize birçok yeni hizmeti hibe ve karşılıklı paydaş bir şekilde getireceğimiz protokol yapma yetkisini siz değerli vatandaşlarımızın oylarıyla seçilmiş belediye başkanına maalesef vermemişlerdir.

CHP Meclis üyelerinin bu tutumu geçen dönemde iş bilmezlikleri ve hizmet edememelerini aynı düzende devam ettirmek istediklerinin işaretidir. CHP Meclis Üyeleri bu kararlarını “hukuka uygunluk” ilkesiyle açıklamaya çalışarak büyük bir çelişki örneği sergilemiştir. Burada belirtmek gerekir ki, 2014 yılı mayıs ayının ilk belediye meclisi toplantısında aynı madde oylanmış ve CHP’li meclis üyelerinin de “EVET” oyu vermesiyle oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Bu oylamada MHP Meclis Üyeleri de “EVET” oyu vererek oylamaya katılmışlardır. Garabet odur ki, 2014 yılında bu maddeye “EVET” oyu veren CHP Belediye Meclis Üyeleri Sn. Ayşen Kösegil, Sn. Mustafa Özbay ve Sn. Adem Sevim geçtiğimiz hafta aynı mecliste aynı maddeye “hukuka uygunluk” ilkesine sığınarak “Hayır” oyu vermişlerdir.

Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Teşkilatı olarak başta yukarıda isimlerini zikrettiğimiz meclis üyeleri olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli il yöneticilerine kamuoyu adına soruyoruz; meclis aynı meclis, hukuk aynı hukuk, peki Değişen Nedir?

 Saygılarımızla.’’

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner