Kırklareli Valisi Birol Ekici, Hemşireler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, hemşirelerin sağlık hizmetlerinin temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Vali Ekici, hemşirelerin büyük bir fedakarlıkla görev yaptıklarını belirtti. Hemşirelik mesleğinin önemine ve değerine vurgu yapan Vali Ekici, sağlık hizmetlerinin sunumunda etkin bir rol oynayan hemşirelerin övgüyü ve takdiri hak ettiklerini ifade etti. Kutlama mesajında hemşirelerin insan sağlığı için verdikleri onurlu hizmetin önemi vurgulayan Ekici şu ifadelere yer verdi;

“Sağlık hizmetinin temel unsurlarından biri olan ve ülkemizin sağlık hizmetlerinin sunumunda üstlendikleri görev ve sorumluluk anlayışıyla kutsal bir mesleği ifa eden hemşirelerimiz; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını korumakta, geliştirmekte ve hastalık halinde iyileştirme hizmeti vererek, yurdumuzun her tarafında büyük bir fedakârlıkla görev yapmaktadırlar.

İnsan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanarak büyük bir sabır ve sevgiyle çalışıp, sağlık sorunu olan tüm bireylerin sağlıklarına kavuşabilmeleri için hizmet eden hemşirelik mesleği gelişen teknolojilere, değişen hizmet anlayışlarına karşın asla değerini yitirmeyen ve yitirmeyecek olan zor ve önemli bir meslek dalıdır.

 Sağlık hizmetlerinin sunumunda etkin bir rol oynayan ve mesleklerini büyük bir fedakârlıkla yerine getiren, “Önce İnsan” diyerek topluma hizmeti ilke edinmiş, insan sağlığı için önemli, kutsal bir görevi ifa eden hemşirelerimizin, insan sağlığı için verdikleri bu onurlu hizmet övgüye ve takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle sağlık hizmetlerine sundukları değerli katkılarıyla güçlü ve dayanıklı sağlık sisteminin temelini oluşturan hemşirelerimizin Hemşireler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”

Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay