Pazardan alınan taze ve olgun çilekler, vatandaşlar tarafından reçel yapmak üzere mutfaklarda kaynatılmaya başlandı.
Kırklarelili vatandaşlar çilek reçeli için kollarını sıvadı. Mevsimin en taze çilekleri, reçel olmak üzere tencerede kaynamaya başladı. Kırmızı, olgun ve şeker dolu çilekler, büyük bir özenle ayıklandıktan sonra geniş bir tencerede, üzerine serpiştirilen toz şekerle birlikte ocağa alındı. Kaynamaya başlayan çilekler, mutfağın dört bir yanına nostaljik bir yaz kokusu yayarken, camlardan içeri sızan gün ışığı bu sıcacık anlara eşlik etti.
Reçel hazırlıklarının başlamasıyla birlikte kavanozlar yıkanarak hazır hale getirilirken, yapılan reçellerin kış aylarında tüketilmek üzere saklanacağı belirtildi. Özellikle doğal ve katkısız ürün tercih eden vatandaşlar, ev yapımı reçellerin hem sağlıklı hem de ekonomik olduğuna dikkat çekiyor.
Haber: Furkan Konu