Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Liselerde Bilim Uygulamaları Programı çerçevesinde, İzmit 24 Kasım Anadolu Lisesi tarafından bir öğrenci sempozyumu düzenlendi. Sempozyumun teması "Medya ve İletişim" olarak belirlenirken, bu konuda yapılan bilimsel araştırmalar ve sunumlar büyük ilgi gördü.

Sempozyumun Medya ve İletişim konulu oturumunun moderatörlüğünü Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Aysel Çetinkaya üstlendi. Öğrencilerin bilimsel araştırma ve sunum becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bu etkinlik, gençlerin bilim dünyasına adım atmalarına olanak tanıdı.

Doçdr

Öğrencilere Meslek Seçiminin Önemi Anlatıldı Öğrencilere Meslek Seçiminin Önemi Anlatıldı

Öğrenciler, Liselerde Bilim Uygulamaları Programı kapsamında sosyal medya temalı bilimsel araştırmalarını sundular. Konularına hakimiyetleri ve sunum yetenekleriyle dikkat çeken öğrenciler, katılımcılardan tam not aldılar.

 Doç. Dr. Aysel Çetinkaya, gerçekleştirilen sunumların kalitesini yüksek bulduğunu ve moderatörlük yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu şu ifadeler ile aktardı; “Lise öğrencilerine hem bilimsel araştırma hem de sunum yapma becerileri kazandırmayı amaçlayan LBU kapsamında pırıl pırıl lise öğrencileri sosyal medya temalı bilimsel araştırmalarını sundular. Hepsi çok başarılıydı. Kendilerine moderatörlük yapmaktan mutluluk duydum.”

 Haber: Arzu Dursun Atay