Kırklareli’nde geleneksel kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kentte vatandaşlar, yaz aylarında bahçelerinden topladıkları domatesleri güneşte kurutarak kış için saklamaya başladı.
İkiye bölünerek tepsilere dizilen domatesler, güneş altında günlerce bekletilerek doğal yöntemlerle kurutuluyor. Kurutulan domatesler, hem yemeklerde hem de salatalarda kullanılarak kış sofralarına yaz lezzetini taşıyor.
Vatandaşlar, doğal yöntemlerle hazırlanan kurutulmuş domateslerin hem lezzetli hem de sağlıklı olduğunu belirterek, bu geleneğin yıllardır sürdüğünü ifade ediyor.
Kırklareli’nde sürdürülen bu geleneksel yöntem, ailelerin kışlık yiyecek ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, kültürel mirasın da yaşatılmasına katkı sağlıyor.
Haber: H. Murat Taner