Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Kırklareli iline yapılan önemli bir yatırımı duyurarak, Kırklareli Merkez Eriklice Göleti'nin yapım sözleşmesinin imzalandığını açıkladı. DSİ'nin Kırklareli'ye yönelik yatırımlarıyla, tarımsal faaliyetlerin gelişmesine, su temininin artmasına ve taşkın riskinin azaltılmasına katkı sağladığı belirtildi.

Balta, Kırklareli Merkez Eriklice Göleti'nin tamamlanmasıyla 8 bin 970 dekar tarım arazisinin sulanmasının mümkün olacağını vurguladı. Göletin yapım sözleşmesinin 28 Mayıs 2024 tarihinde imzalandığını ifade eden Balta, göletin teknik detayları hakkında da bilgi verdi. Eriklice Köyü Kavak Deresi üzerine inşa edilecek olan göletin 3,61 Hm3 depolama hacmine ve 34,60 metre temelden yüksekliğe sahip olacağını belirtti.

Projenin tamamlanmasıyla, Türkiye ekonomisine yıllık 67 milyon 275 bin Türk Lirası katkı sağlanacağını dile getiren Balta, bölge halkına ve tarımsal faaliyetlere önemli bir destek olacağını belirtti. Balta, bu önemli adımın Kırklareli'ye hayırlı olmasını temenni etti. Bu gelişme, Kırklareli'nin tarım potansiyelini artırarak bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak.

 Projenin tamamlanmasıyla milli ekonomiye yılda 67 milyon 275 bin Türk Lirası katkı sağlanacağını vurgulayan Balta,  “Kırklareli Merkez Eriklice Gölet'inin yapım işinin sözleşmesini 28.05.2024 tarihinde imzaladığını” ifade eden Genel Müdür Balta, “Merkez Eriklice Köyü Kavak Deresi üzerine inşaa edilecektir. Göletimiz 3,61 Hm3 depolama hacmine ve 34,60 metre temelden yüksekliğe sahip olacaktır. Projenin bütün bileşenleriyle hayata geçirilmesiyle 2024 yılı rakamlarıyla milli ekonomiye yılda 67 Milyon 275 Bin Türk Lirası katkı sağlanacaktır. Kırklareli’ye hayırlı olsun.” dedi.

Haber: Arzu Dursun Atay 

Muhabir: Arzu Dursun Atay