Kırklareli’nde yaz mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte düğün sezonu resmen açıldı. Kent genelinde evler, düğün hazırlıkları ve geleneksel bohça telaşıyla hareketlendi.

Yunan unsurları 2 can salı içindeki 19 kaçak göçmeni ölüme terk etti
Yunan unsurları 2 can salı içindeki 19 kaçak göçmeni ölüme terk etti
İçeriği Görüntüle

Özellikle nişan ve düğün öncesi gelin ve damat taraflarının birbirine hazırladığı bohçalar, rengarenk süslemeler ve özenli detaylarla hazırlanıyor. Çeyiz sandıklarının baş köşesini süsleyen valizler, nazar boncukları ve kurdelelerle donatılıyor.

Kırklareli’nde uzun yıllardır süregelen bu gelenek, genç çiftlerin yuva kurma heyecanına ayrı bir anlam katıyor. Kadınlar arasında imece usulüyle hazırlanan bohçalar, içerisine gelinlik eşyalarından kişisel bakım ürünlerine, el işi dantellerden özel hediyelere kadar birçok detayla özenle dolduruluyor.

Vatandaşlar, hem modern hem geleneksel detayların harmanlandığı düğünlerde eski adetlerin yaşatılmasından memnun olduklarını dile getiriyor.

Haber: Furkan Konu

Muhabir: Furkan Konu