Lüleburgaz'da engelli rampası krizi Lüleburgaz'da engelli rampası krizi

TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluluğu,  Dünya Göçmen Kuşlar Günü'nü kutluyor ve bu yılın temasının böcekler olduğunu vurguluyor. Kuşların göç yolculuklarında temel enerji kaynağı olan böcekler, göç süreçlerinin kritik bir parçası olarak önem taşıyor.

Ancak, modern yaşamın etkileriyle birlikte doğal alanlar giderek daralıyor ve biyolojik çeşitlilik azalıyor. Kentleşme, kirlilik, kuraklık, tarımsal üretimde kullanılan zehirli kimyasallar ve sulama amaçlı aşırı su kullanımları gibi faktörler, doğal yaşamı tehdit ediyor ve göçmen kuşları da olumsuz etkiliyor.

TEMA Vakfı, göçmen kuşların yaşam alanlarının korunması gerektiğini vurgulayarak, tahrip olan alanların restore edilmesi çağrısında bulunuyor. Ayrıca, tüm canlıların yaşamının birbirine bağlı olduğunu hatırlatarak, doğal ekosistemin korunmasının önemine dikkat çekiyor. Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluluğu tarafından Dünya Göçmen Kuşlar Günü dolayısıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu yıl Dünya Göçmen Kuşlar Günü'nün teması böcekler. Kuşların göç yolculuklarında temel enerji kaynağı olan böcekler, göç süreçlerinin kritik bir parçası. Ancak kentleşme, kirlilik, kuraklık, tarımsal üretimde kullanılan zehirli kimyasallar ve sulama amaçlı aşırı su kullanımları nedeniyle doğal alanları daralıyor, biyolojik çeşitlilik azalıyor. Tüm bunlar göçmen kuşları da etkiliyor. Göçmen kuşların yaşam alanları korunmalı, tahrip olan yaşam alanları restore edilmeli, tüm canlıların yaşamının birbirine bağlı olduğu unutulmamalıdır”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner