Kırklareli’nde yaz mevsiminin ortasında başlayan kış hazırlıkları, evlerin mutfaklarında hummalı bir çalışmaya sahne oluyor. Özellikle yöre halkı arasında geleneksel bir alışkanlık haline gelen mantı yapımı, bu günlerde yeniden hız kazandı. Kadınlar bir araya gelerek hem imece usulü çalışıyor hem de kışa dair stoklarını şimdiden oluşturmaya başlıyor.
Sabah erken saatlerde başlayan hazırlıklar, un, yumurta ve suyla yoğrulan hamurun açılmasıyla başlıyor. İncecik açılan hamurlar, kıymalı harçla doldurulup küçük kareler halinde kesilerek bohçalanıyor. Hazırlanan mantılar kurutulmak üzere sergi bezlerine diziliyor. Kuruduktan sonra bez torbalarda ya da derin dondurucularda saklanarak kış boyunca tüketiliyor.
Haber: Furkan Konu