Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Kırklareli Merkez Sağlıklı Hayat Merkezi Ayçiçeği Gebe Bilgilendirme Sınıfı'nın Haziran ayı eğitimlerinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Ebe Özge Nur Şen ve Ebe Reyhan Şimşek'in düzenlediği eğitimlerde, kurumda hizmet veren Psikolog Onur Balaban, Diyetisyen Merve Savlı Solak ve Fizyoterapist Nilgün Pehlivan da katılımcılara gebelik ve doğum sonrasına yönelik kapsamlı bilgiler verdi.

Eğitimlerde gebelere; gebelik süreci, normal doğum, sezaryen ameliyatı sonrasında anne ve bebeğe yaklaşım, nefes egzersizleri, ilaç dışı rahatlatıcı teknikler, lohusalık, emzirme ve anne sütü, yeni doğan bakımları ve banyosu gibi konularda önemli bilgiler aktarıldı. Katılımcılar, maket bebekler üzerinde uygulamalar yaparak öğrendiklerini pekiştirdi.

Menopoz döneminde kemik erimesine dikkat Menopoz döneminde kemik erimesine dikkat

Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ’’Kırklareli Merkez Sağlıklı Hayat Merkezi Ayçiçeği Gebe Bilgilendirme Sınıfı Haziran ayı eğitimleri tamamlanmıştır. Ebe Özge Nur Şen ve Ebe Reyhan Şimşek tarafından düzenlenen eğitime; kurumda hizmet veren Psikolog Onur Balaban, Diyetisyen Merve Savlı Solak, Fizyoterapist Nilgün Pehlivan katılımlarıyla gebelik ve doğum sonu sürece yönelik eğitimler vermiştir. Gebelerimize; gebelik süreci, normal doğum, sezaryen ameliyatı sonrasında anneye bebeğe yaklaşım, nefes egzersizleri, ilaç dışı rahatlatıcı teknikler, lohusalık, emzirme ve anne sütü, yeni doğan bakımları ve banyosu konularında gerekli bilgiler aktarılmış maket bebeklere uygulamalar yapılmıştır. Tüm gebelerimizin sağlıkla bebeklerine kavuşmalarını dileriz. Doğum sonrası görüşmeleri ve birebir emzirme danışmanlığı hizmeti yapılmaktadır. Bilgi almak için Sağlıklı Hayat Merkezine başvurabilirsiniz.’’ denildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner