Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, "12 Mayıs Hemşireler Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, hemşirelerin insan sağlığını en değerli şey olarak gördüğünü vurgulayarak, özveri, sabır ve şefkatle topluma hizmet ettiklerini ifade etti. Ilık, hemşirelerin kutsal görevlerini yerine getirirken herhangi bir ayrım yapmadan toplumun her kesimine ulaşmak için gece gündüz çalıştığını belirtti. Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'in doğum günü olan "12 Mayıs"ın Hemşireler Günü olarak kutlandığını dile getiren Ilık, bu özel günün, hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları hatırlatmak için kutlandığını ifade etti. Hemşirelerin, insan hayatını koruma, geliştirme ve hastalık durumlarında iyileştirme amacıyla özveriyle görev yaptığını vurgulayan Ilık, tüm hemşirelerin Hemşireler Günü'nü kutlayarak sağlık, mutluluk ve başarılar diledi.

Kırklareli Üniversitesi'nden 'İnsan Değeri' Konferansı Kırklareli Üniversitesi'nden 'İnsan Değeri' Konferansı

Başkan Ilık “12 Mayıs Hemşireler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;  “İnsanı ve insan sağlığını her şeyden değerli gören; özveri, sabır ve şefkatle topluma hizmeti ilke edinen hemşirelerimiz; yerine getirdikleri bu kutsal görevi ifa ederken hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumumuzun her kesimine ulaşmak amacıyla gündüz-gece gayret ederler. Vermiş oldukları bu hizmetlerle övgüyü ve takdiri fazlasıyla hak ederler.

Hemşirelik; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hemşirelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve eğitiminden sorumlu bilim ve sanattan oluşan bir sağlık disiplinidir. Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olan “12 Mayıs” tüm dünyada “Hemşireler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu özel gün, bireylerin ve toplumların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için en ön cephede mücadele eden Hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanmaktadır. İyileştirici hizmetlere ihtiyaç duyan ve insanlar arasında ayrım yapmadan görevini fedakârca yerine getiren Hemşirelerimiz bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hastalık hallerinde iyileştirilmesi adına hizmet veren sağlığın en önemli öğeleridir. Hemşirelik; özünde insan sevgisi olan, çok özel ve saygın bir meslektir. İnsan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanılarak büyük bir sabır ve sevgiyle yapılan nadir mesleklerdendir. Hayatımız ve sağlığımız için emek harcayan, görevlerini özveri, sabır ve şefkatle yerine getiren tüm Hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Günü”nü kutlar; sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay