Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde bulunan İğneada Atatürk İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğretmenler ve öğrenciler karışık sebze fidelerini toprakla buluşturdu. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından temin edilen fideler, İlçe Müdürlüğü teknik personeli, öğretmenler ve öğrenciler tarafından ekildi.

Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı

Etkinlik kapsamında, teknik personel tarafından öğrencilere sebze yetiştiriciliği konusunda bilgiler verildi. Öğrenciler, uygulamalı olarak fide dikimi yaparken bitkilerin büyüme süreci hakkında da önemli bilgiler edindiler.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu tür etkinliklerin, öğrencilerin tarıma olan ilgisini artırmak ve doğa ile iç içe bir eğitim süreci sağlamak adına önemli olduğunu vurguladılar. İlçe Müdürlüğü teknik personeli, fide dikimi sırasında çocuklara bitkilerin bakımı ve sağlıklı yetiştiricilik yöntemleri hakkında detaylı bilgiler sundu.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, geleceğin nesillerine tarım bilincini aşılamak ve doğayla barışık bireyler yetiştirmek amacıyla benzer projeleri sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay