Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, kanserle mücadele kapsamında önemli bir adım atarak 2024 yılı İl Kanser Danışma Komisyonu toplantısını düzenledi. Toplantı, Kırklareli Valiliği toplantı salonunda Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer başkanlığında gerçekleşti.

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Duran Ada ve diğer komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, ilimiz kanser verileri detaylı bir şekilde değerlendirildi. Kanser taramalarının artırılması ve kanserle mücadelede toplumda farkındalık oluşturulması için yapılacak etkinlik ve eğitim faaliyetleri ele alındı.

Kanserle mücadelede erken teşhisin önemi vurgulanarak, tarama programlarının etkin bir şekilde yürütülmesi ve halkın bilinçlendirilmesi üzerinde duruldu. Ayrıca, dijital medya ve çeşitli etkinlikler aracılığıyla kanserle ilgili farkındalık çalışmalarının artırılması kararlaştırıldı.

Böcek, sinek ısırığı deyip geçmeyin Böcek, sinek ısırığı deyip geçmeyin

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, Kırklareli'de kanserle mücadelede yeni adımların atılması ve toplumun sağlığı için önemli bilinçlendirme çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlandı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner