Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde önemli bir bilinçlendirme faaliyetine imza attı. Bu kapsamda, Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan Eğitim Hemşiresi Seyhan Kahya, Ebe Cavidan Cerrah ve Ebe Sıdıka Özkılıç, 39 Burda AVM'de bir stant açarak halkı kanserle mücadele konusunda bilgilendirdi.

Resertifikasyon Sınavı Düzenlendi Resertifikasyon Sınavı Düzenlendi

Stant, kanserin erken teşhisi ve önlenmesi konularında farkındalık oluşturmayı amaçladı. Ziyaretçilere kanserle mücadele yöntemleri, erken teşhisin önemi, risk faktörleri ve sağlıklı yaşam hakkında bilgiler aktarıldı. Ayrıca, kanser tarama programları ve sağlık kuruluşlarının sunduğu hizmetler hakkında da detaylı bilgilendirme yapıldı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’1-7 Nisan Kanser Haftası’’ etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Eğitim Hemşiresi Seyhan Kahya, Ebe Cavidan Cerrah ve Ebe Sıdıka Özkılıç tarafından 39 Burda AVM’de stant açılmış, halkımıza kanserle mücadele yöntemleri ve erken teşhis konusunda bilgilendirme yapılmıştır.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner