Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" dolayısıyla yayımladığı mesajında, engellilik konusundaki toplumsal sorumluluğa dikkat çekti.

Başkan Ilık, mesajında, engelliliğin her insanın karşılaşabileceği bir durum olduğunu vurgulayarak, engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu hatırlattı. Engelliliğin bir kusur olarak değil, insanların yaşam deneyimlerinden biri olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Ilık, engellilik konusunun sadece engellilerin ve ailelerinin değil, tüm toplumun ilgisini çeken bir sosyal olgu olduğunu ifade etti.

Başkan Ilık, engelli vatandaşların topluma tam katılımını sağlamanın önemine vurgu yaparak, onların temel hak ve özgürlüklerini etkin bir şekilde kullanmaları için gerekli olanakların sağlanması gerektiğini dile getirdi. Bu doğrultuda, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ile bireylerin iş birliği yapması gerektiğini belirten Ilık, engelli bireylerin meslek sahibi olmalarının ve toplumsal hayata aktif katılımlarının desteklenmesinin öncelikli görevlerden olduğunu vurguladı.

Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ilık, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle yayımladığı mesajında; “Doğuştan veya daha sonradan bazı sebeplere bağlı olarak, gerçekleşen engelli olma hali, her insanın karşılaşabileceği durumlardan biridir. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu unutmamalıyız. İnsanoğlunun ortak sorunu olan engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir sosyal olgudur. Engelli vatandaşlarımıza onlar için normal hayat standardını temin etmek, toplumsal duyarlılıkla mümkündür. Bunun için temel hak ve özgürlüklerini etkin bir şekilde kullanarak ülkemize katkı veren bireyler olmaları için onlara olanaklar sağlamalı, toplumla uyum içerisinde yaşamaları için sosyal hayatta yaşadıkları zorluklara birlikte çözüm üretmeliyiz. Sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, bütün vatandaşlar, bu yönde yürütülen çalışmalara gereken desteği vermelidir.

 Bu konuda yapılacak çalışmalar, insanımıza ve toplumumuza gösterdiğimiz saygının anlamlı bir ifadesi olacaktır. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir imkândan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Engelli vatandaşların meslek edinip, üretken hale getirilmelerini, kendi kendilerine yetebilen bireyler olmaları ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak öncelikli görevlerimizdendir.

Başkan Bulut, Aşure Dağıtım Etkinliğine Katıldı Başkan Bulut, Aşure Dağıtım Etkinliğine Katıldı

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası”nda engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması dileğiyle, Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner