Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 80. Genel Kurulu etkinlikleri kapsamında önemli bir tanıtım faaliyetine imza attı. TOBB İkiz Kuleler bahçesinde düzenlenen "Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler" fuar alanında açılan stantta, Kırklareli'nin özgün lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri sergilendi.

Stant, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı için özel olarak düzenlendi. Misafirler, fuar alanında Kırklareli Beyaz Peyniri, Kırklareli Hardaliyesi, Kırklareli Eski Kaşar Peyniri gibi yöresel ürünlerin yanı sıra Kırklareli'nin meşhur köftesi ve ayranıyla da buluştular.

441366563 857900546376633 2151483452391772118 N

Doğa temelli çözümlerle tarımın sürdürülebilirliği artırılacak Doğa temelli çözümlerle tarımın sürdürülebilirliği artırılacak

Katılımcılara ikram edilen yöresel lezzetler, Kırklareli'nin zengin mutfağını ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak amacıyla özel olarak seçildi. Bu etkinlik sayesinde, Kırklareli'nin kültürel ve gastronomik mirası daha geniş kitlelere ulaşarak tanıtıldı ve bölgenin ekonomik potansiyeline katkı sağlandı.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, ‘’Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Genel Kurulu kapsamında TOBB İkiz Kuleler bahçesinde "Yöresel Ürünler ve Coğrafi Ürünle"’in tanıtıldığı Fuar Alanı’nda açtığımız stantta; Coğrafi İşaretli Ürünlerimiz Kırklareli Beyaz Peyniri, Kırklareli Hardaliyesi ile Kırklareli Eski Kaşar Peyniri'ni, Kırklareli'nin Meşhur Köftesi ile Ayranı'nı ikram ederek misafirlerimize tanıttık.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay