Kırklareli’nde geleneksel yöntemlerle yapılan kış hazırlıkları sürüyor. Kentteki birçok aile, evlerinin odalarında ve balkonlarında erişte ve yufka gibi ürünleri kurutarak kışa hazırlık yapıyor.
Yaygın olarak yaz sonunda yapılan bu hazırlıklar, özellikle kırsal mahallelerde hala önemini koruyor. Kadınlar sabahın erken saatlerinde hamur yoğurarak işe başlıyor, açılan yufkalar kurumaya bırakılıyor. Daha sonra yufkalar kesilerek erişte haline getiriliyor ve temiz çarşaflar üzerine serilerek doğal yollarla kurutuluyor.
Vatandaşlar, fabrikasyon ürünler yerine kendi yaptıkları erişte ve yufkaların hem daha sağlıklı hem de ekonomik olduğunu ifade ediyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan bu hazırlıklar, aynı zamanda aile bireylerini bir araya getirerek dayanışmayı da güçlendiriyor.
Kırklareli’nde devam eden bu kış hazırlıkları, hem geçmişten gelen kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağlıyor hem de soğuk günlerde sıcak sofraların temelini oluşturuyor.
Haber: Furkan Konu