DOKU Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göksal Çidem, Kırklareli’nin doğal ve kültürel değerlerinin korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Bağımsız Tarım Orman ve Çevre Sendikası (BATOÇ-SEN)’e teşekkür etti. Dernek tüzüğü doğrultusunda biyolojik çeşitliliğin araştırılması, izlenmesi ve korunması, yaban hayatının sürdürülebilirliği, nesli tehlike altındaki türlerin yaşatılması ile ekosistemlerin bütüncül olarak korunmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Çidem, çevre mücadelesinin yalnızca yerelde değil, merkezi düzeyde de takip edilmesinin önemine dikkat çekti.

Kırklareli’nde Spor ve Gençlik Çalışmaları Masaya Yatırıldı
Kırklareli’nde Spor ve Gençlik Çalışmaları Masaya Yatırıldı
İçeriği Görüntüle

DOKU Derneği’nin Trakya Platformu, Trakya Kent Konseyleri Birliği, barolar, üniversiteler, TMMOB, sivil toplum kuruluşları, oda ve birliklerle birlikte hareket ettiğini belirten Çidem, köylerde muhtarlar ve köylülerle el ele vererek doğal ve sosyal yaşam alanlarını korumayı hedeflediklerini vurguladı. Temiz ve içilebilir suya erişim, sağlıklı topraklarda üretilen gıdaya ulaşım ve temiz hava hakkı için yaşamı savunduklarını ifade eden Çidem, bu mücadelenin gelecek nesiller adına büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Açıklamada, Kırklareli’nin ormanları, tarım alanları ve meralarını tehdit eden projelere karşı bakanlıklar nezdinde takip sürecini üstlenen BATOÇ-SEN’in rolüne özel vurgu yapıldı. Sendikanın, İl Değerlendirme Kurulu toplantılarına katılarak itiraz süreçlerini yürüttüğü, elde edilen bilgileri kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaştığı ve Kırklareli’nden yaşamı savunmak için yola çıkanlara rehberlik ettiği ifade edildi. Sendikaların yalnızca çalışanların mali ve sosyal hakları için değil, yaşam hakkı için de mücadele etmesinin takdirle karşılandığı belirtildi.

20 Ocak 2026 tarihinde gerçekleştirilen son İDK toplantısında, BATOÇ-SEN’in Yaban Hayatı Uzmanı Levent Erkol ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda Kırklareli’nin yaşam alanlarının korunması adına toplantıya katıldığı hatırlatıldı. Bu süreçte başta BATOÇ-SEN Genel Başkanı Erdal Bayram olmak üzere tüm yönetim kuruluna teşekkür edildi.

Açıklamada ayrıca BATOÇ-SEN Genel Başkanı Erdal Bayram’ın Kırklareli halkına yönelik mesajına da yer verildi. Bayram mesajında, Kırklareli’nin yaşam alanlarını savunmak için toplantıya katıldıklarını, büyük şehirlerde geçim zorluğu yaşayan ve emeklilik sonrası ata topraklarına dönmeyi planlayan vatandaşların da bu mücadelenin bir parçası olduğunu vurgulayarak, “Kırklareli’ne dokunmayın, insanlar mutlu kalsın” çağrısında bulunduklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi