Kırklareli’nde geleneksel yöntemlerle kış hazırlıkları sürüyor. Kentte vatandaşlar, odun ateşinde közledikleri patlıcanları kabuklarını soyarak paketleyip buzluklara kaldırıyor.

Közlenmiş patlıcanlar, kış aylarında özellikle köz patlıcan salatası, yoğurtlu meze ve patlıcanlı kebap gibi yemeklerde kullanılıyor. Doğal yöntemlerle hazırlanan bu ürünler hem pratik yemek alternatifi sunuyor hem de sofralara köz ateşinin verdiği eşsiz lezzeti taşıyor.

Bölge halkı, odun ateşinde közlemenin patlıcana farklı bir aroma kattığını belirterek, geleneksel yöntemlerden vazgeçmediklerini ifade ediyor. Böylece yaz mevsiminin bereketi, kış sofralarında da yaşatılıyor.

Kalbi küçük, azmi büyük: Defne'nin öğrenme mücadelesi ilham oldu
Kalbi küçük, azmi büyük: Defne'nin öğrenme mücadelesi ilham oldu
İçeriği Görüntüle

Haber: Furkan Konu

Muhabir: Furkan Konu