Limonda fiyatı düşürecek hasat başladı
Limonda fiyatı düşürecek hasat başladı
İçeriği Görüntüle

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası (Lüleburgaz TSO), Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürüttüğü “Dış Ticaret İstihbarat Merkezi” projesi çerçevesinde, kentte ihracat potansiyeli yüksek olan üye firmalarını yerinde ziyaret etti. Projenin amacı, bölgedeki işletmelerin uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konum elde etmesini sağlamak.

Oda yetkilileri, ziyaretlerde firmaların mevcut ihracat faaliyetlerini değerlendirerek küresel pazarlara yönelik stratejiler hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda, dış ticarette karşılaşılan engellerin aşılması ve firmaların ihracat kapasitesinin artırılması için sunulabilecek hizmetler ele alındı.

Lüleburgaz TSO yetkilileri, proje sayesinde ihracatçıların uluslararası ticarette rekabet güçlerinin artacağını ve bölgenin ekonomik kalkınmasına doğrudan katkı sağlanacağını belirtti. Trakya Kalkınma Ajansı ile yürütülen ortak çalışmaların, hem firmaların yurtdışı bağlantılarını güçlendireceği hem de Lüleburgaz’ın ihracat potansiyelini daha da yukarılara taşıyacağı ifade edildi.

Proje kapsamında önümüzdeki dönemde de firma ziyaretlerinin devam edeceği, ihracatçılara özel eğitim, danışmanlık ve pazar araştırması desteklerinin sürdürüleceği açıklandı.

Kaynak: Haber Merkezi