Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” programı, Lüleburgaz ilçesinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığının 2025 yılını “Aile Yılı” ilan etmesi kapsamında düzenlenen etkinlik, şehit ve gazilerin fedakârlıklarını genç nesillere aktarmayı amaçlayarak büyük ilgi topladı. Program, protokol üyeleri, şehit ve gazi aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.
Etkinliğe Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, Lüleburgaz Kaymakamı Kemal Yıldız, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Şehit Öğretmen Uğur Gören’in annesi Nadiye Gören ve kardeşleri Gülçin Gören ile Özgür Gören katıldı. Programın onur konukları arasında ayrıca Kahraman Gazi İmdat Ataman ve ailesi de yer aldı. Açılış konuşmalarında, Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları’nın amacının milli ruhu güçlendirmek, vatan sevgisini diri tutmak ve kahramanlık hikâyelerini yeni nesillere aktarmak olduğu vurgulandı.
Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından şehit ailelerine çiçek takdim edildi. İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın konuşmasının ardından Şehit Öğretmen Uğur Gören’in hayatını konu alan video ve sunum izlendi. Sunumun ardından şehidimiz adına yazılan “Uğur’a Ağıt” şiirinin okunması salonda duygusal anlara sahne oldu.
Etkinliğin devamında, Kahraman Gazi İmdat Ataman’ın yaşam öyküsü ve gazilik süreci hakkında sunum gerçekleştirildi. Programın son bölümünde ise Şehit Öğretmen Uğur Gören’in çocukluk arkadaşları Barış Kalender ve Serkan Göker ile Gazi İmdat Ataman, öğrencilerle bir araya gelerek hatıralarını paylaştı. Bu buluşma, gençler için hem anlamlı hem de ilham verici bir deneyim olarak hafızalara kazındı.



