Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, tarım arazileri ve çiftçi hakları için verilen mücadeleye destek vermeye devam ediyor. Özkan, “Trakya Toprağıma Dokunma Platformu” çatısı altında düzenlenen panelde çiftçilerle buluştu.
Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Selçuk Çamlıca ve Tarım Yazarı Abdullah Aysu’nun da konuşmacı olarak katıldığı “Zorunlu Arazi Toplulaştırması Kimin İçin” konulu panelde, bölge çiftçilerinin sorunları ve arazilerin durumu masaya yatırıldı.
Milletvekili Özkan yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye’de gıda krizinin yaşandığı bu dönemde, tarım alanlarının tamamen şirketlerin kontrolüne geçmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Özkan, “Eğer amaç gerçekten tarım arazilerinin verimli kullanılmasıysa, tarım arazilerini yok etmekten vazgeçsinler. Çiftçiye, üreticiye toprağında üretim yapabilmesi için gerekli desteği versinler” dedi.
Pınarhisar ve Kaynarca’da en verimli arazilere yol yapılmasını da eleştiren Özkan, zorunlu arazi toplulaştırması uygulamasının çiftçiye ağır bir yük getirdiğini ve çiftçiliğin bitirilmesi anlamına geldiğini belirtti.
Açıklamasının devamında halkın açlığa terk edilmesine göz yummayacaklarını ifade eden Özkan, söz konusu kararnameyi derhal iptal etmeleri çağrısında bulundu.