ANNELERE BALIK EKMEK VE İÇECEK ÜCRETSİZ İKRAM EDİLDİ ANNELERE BALIK EKMEK VE İÇECEK ÜCRETSİZ İKRAM EDİLDİ

TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu, "Gezi Tutuklamalarının 700. Günü" münasebetiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Özkan tarafından yapıldı.

Özkan, açıklamada şunları dile getirdi: "Gezi Direnişi'nin suçlanmasının 700. gününde bir aradayız. Gezi'yi sahiplenmeye ve arkadaşlarımızla dayanışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin her bölgesinden, her yöresinden yurttaşlarımızın itirazlarını ve taleplerini haykırdığı, ülke tarihinin en görkemli halk hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi'ne suç isnat etmek, onurlu direnişimizi lekelemek amacıyla iktidarın güdümündeki yargı mensupları tarafından verilen hukuksuz tutuklama kararının üzerinden 700 gün geçti."

Özkan, Gezi Direnişi'nin sadece arkadaşlarına yönelik olmadığını belirtti ve şunları ekledi: "Bu karar, 2013 Mayıs-Haziran aylarında ülkesinin bugününe ve yarınlarına sahip çıkan milyonlara yöneliktir; milyonlarca insanın demokratik hak kullanımlarını cezalandırmaya, barışçıl ve demokratik istemleri bastırmaya ve kamu idarelerine yakışmayacak bir şekilde öç almaya, cezalandırmaya yöneliktir."

Açıklamada Gezi Direnişi'nin önemi ve sembolik değeri vurgulanarak, "Gezi bu ülkenin umudu, güzelliği ve içinde taşıdığı tüm renkleridir. Ne o gün orada olmak, ne de doğamıza, tarihimize, yaşamımıza sahip çıkmak suç değildir. Gezi direnişi geleceğimizdir. Gezi direnişi bu ülkede bir avuç karşısında ezilen milyonların sesidir. Halkın en örgütlü mücadelesidir." denildi.

Özkan, açıklamanın sonunda Gezi Direnişi'nin önemine vurgu yaparak, Gezi'ye katılanların ve davada tutuklu olanların desteklenmesi çağrısında bulundu ve adaletin sağlanması için mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Haber: H. Murat Taner