Doğa temelli çözümlerle tarımın sürdürülebilirliği artırılacak Doğa temelli çözümlerle tarımın sürdürülebilirliği artırılacak

Lüleburgaz'da bulunan Yıldızlar Çocuk Akademisi'nde, 4-5 yaş arası minik TEMA öğrencileri, Biyolojik Çeşitlilik Haftası kapsamında oldukça ilgi çekici bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. TEMA Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluluğu Tohum Atölyesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar fasulye filizlendirme deneyimi yaşadılar.

Sunumda vurgulanan önemli bir konu ise tozlayıcıların, besin kaynakları olan bitkilerin üremesi için ne kadar kritik olduklarıydı. Biyolojik çeşitliliğin temiz hava, tatlı su, iyi toprak kalitesi ve mahsullerin büyümesine olanak tanıdığına dikkat çekilerek, iklim değişikliğiyle mücadelede de biyolojik çeşitliliğin kritik rolü vurgulandı.

Özellikle Türkiye'nin ekolojik zenginlikleri ve biyolojik çeşitliliğine odaklanılan sunumda, ülkemizin coğrafi konumu, iklimi, jeolojisi, toprak ve su kaynakları gibi faktörlerin faunadaki zenginliği desteklediği belirtildi. Bu çeşitliliğin ekosistemleri dengede tutarak gezegenimizi yaşanabilir kıldığı ve insan sağlığını, çevreyi ve ekosistemleri desteklediği vurgulandı.

Sunumun ardından çocuklar "Tohumlar Fidana" şarkısını söyleyerek etkinliği tamamladılar. Ayrıca, "Arılar Varsa Yarınlar Var" adlı filmi izleyen öğrenciler, eğlenerek ve yaşayarak öğrenmenin önemini bir kez daha deneyimleme fırsatı buldular. Eko okul öğrencileri, bu etkinlik sayesinde ekolojik okuryazarlık konusunda önemli bir adım atmış oldular.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay