Ülkemizde 2023 yılında ilk etapta 5 büyükşehirde başlayan ardından 30 büyükşehire yayılan Mobil Göç Noktası Uygulaması ilimiz Kırklareli’nde de uygulanmaya başlandı. Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda saat 15.00’da tanıtımı yapılan uygulama aracı ile düzensiz göçmenlerinin tespitinin ile iş ve işlemlerinin hızlandırılması amaçlanıyor. Kırklareli İl Göç İdaresi personeli ile Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü personelinin ortak görev yaptığı uygulama aracında bölgede tespit edilen veya şüphe edilen kişilerin kimlik bilgileri ile parmak izi kontrolü yapılabiliyor.

13161F2F 5557 47B6 8308 F9Bec0De55Ca

Aracın tanıtımı dolayısıyla İl Göç İdaresi personeli ve Yabancılar Şube Müdürlüğü personeli tarafından uygulama yapılırken konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, “Mobil Göç Noktası hizmet aracıyla beraber yabancılara ilişkin işlemlerin en hızlı şekilde yapılması, sınır kenti olan Kırklareli’nde düzensiz göçle mücadele çalışmaları aralıksız devam etmesi, yasadışı göç ile mücadele anlamında faaliyetlerin yoğunlaştırılması hedeflenmektedir.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan uygulama ve denetimler esnasında güvenlik güçleri düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri kişilerin kimliğini kontrol etmektedir. Kimliğini ibraz edemeyen yabancılar gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla Mobil Göç Noktası adı verilen araçlara davet edilip burada İl Göç İdaresi personeli tarafından Göç-Net veri tabanı üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulamasına tabi tutulmaktadır. Sorgulamanın akabinde yasal kalış hakkı olmadığı belirlenen yabancılar, sınır dışı işlemlerine başlanılmak üzere Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine gönderilmektedir.

Belediye Ekipleri Çalışmalarını Sürdürüyor Belediye Ekipleri Çalışmalarını Sürdürüyor

Cb3Aa9A0 12D9 46A7 81Ce 15Bd5Ef9F192

Bununla birlikte farklı bir ile kayıtlı olup ilimizde bulunduğu tespit edilen yabancıların kayıtlı olduğu şehre nakli sağlanmaktadır. Burada amaç; düzensiz göçle mücadele etmek ve en hızlı şekilde tespitleri yapılıp gerekli yasal işlemleri beraberinde sürdürmektir. Bu uygulama sayesinde yabancıların yasal kalış haklarının olup olmadığı çok kısa bir zaman içerisinde tespit edilmektedir.

İlimizdeki yabancıların disipline bir şekilde bulunmalarına yönelik çalışmalarımız ve yasa dışı göç ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Haber: H. Murat Taner