Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım Arazilerinin Kullanımını Etkinleştirme Projesi kapsamında Vize ilçesinde yürütülen "Nohuta Vize Çıktı Projesi" başvurularının değerlendirme sürecini tamamladı. Yapılan değerlendirme sonucunda, asil listede yer alan üreticilerin belirlendiği ve 25-29 Mart 2024 tarihleri arasında Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne hibe sözleşmesi için şahsen başvurmaları gerektiği duyuruldu.

İl Müdürlüğü’nün detaylı açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Bakanlığımızca yürürlüğe koyulan “Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında, Vize ilçemizde uygulanan “Nohuta Vize Çıktı Projesi" başvurularının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Buna göre asil listede yer alan üreticilerimizin, 25-29 Mart 2024 tarihleri arasında Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne hibe sözleşmesi için şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Belirtilen tarihler arasında hibe sözleşmesi imzalamayan üreticiler hibe desteği hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.

Temin edilecek tohumların üreticilerimize ve ilimiz tarımına hayırlı olmasını dileriz.”

Başvuru sürecinde belirtilen tarihler arasında hibe sözleşmesi imzalamayan üreticilerin hibe desteğinden vazgeçmiş sayılacağına dikkat çekildi. Bu nedenle, hibe desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin belirlenen tarihler içerisinde ilgili müdürlüğe başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, temin edilecek tohumların üreticilere ve ilin tarımına hayırlı olmasını temenni ederken, projenin ilçe tarımına ve çiftçilerimize katkı sağlaması için gereken desteği vermeye devam edeceklerini ifade ettiler.

Haber: H. Murat Taner