Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 4 Mart Dünya Obezite Günü'nde obezitenin dünya genelinde ve ülkemizdeki artış eğilimine ve sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine işaret etti. Hastane yetkilileri, 2030 yılına kadar 1 milyar insanın obezite ile yaşayabileceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Yapılan açıklamada obezitenin, bireylerin hayatlarında yaşadıkları zorlukların anlaşılamaması nedeniyle mücadelesinin oldukça zor olduğu vurgulandı. Ayrıca, fazla kilolu veya obez olmanın hipertansiyon, hiperlipidemi, kalp-damar hastalıkları, inme, Tip 2 diyabet, bazı kanser türleri, kas-eklem hastalıkları ve solunum sistemi hastalıkları gibi birçok sağlık sorununu artırdığına dikkat çekildi.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, ‘’4 Mart Dünya Obezite Günü. Obezite tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hızla artmaktadır ve 2030 yılına kadar 1 milyar insanın bu hastalıkla yaşayacağı tahmin edilmektedir. Obezite nedeni ile bireylerin hayatında yaşanan zorlukların anlaşılamaması sebebiyle bu salgın boyutuna rağmen obezite ile mücadele oldukça zordur. Fazla kilolu veya obez olmak; hipertansiyon, hiperlipidemi, kalp-damar hastalıkları, inme, Tip 2 diyabet, bazı kanser türleri, kas-eklem hastalıkları ve solunum sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık sorunları riskini artırır.

Günlük beslenmede; taze sebze ve meyvelerin, tam tahıl ürünlerinin, süt ve ürünleri, balık, tavuk ve diğer yağsız etler ile kuru baklagillerin tüketimi sağlıklı seçimlerdir. İşlenmiş ve hazır besinlerden yağ ve şeker içeriği yüksek olanların tüketimi sağlıksız seçimlerdir.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner